Tre stora idrottsevenemang i regionen i vinter!

Tre stora idrottsevenemang i regionen i vinter!

7 Dec, kl. 11:45 - 13:00

Quality Hotell Sundsvall

2009 genomfördes den allra första SM-veckan vinter i Sundsvall med 5 idrotter på programmet.  För tioårsjubileumet är SM-veckan nu tillbaka där allt började, i Sundsvall.
Folkfesten SM-veckan vinter med hela 20 idrotter inleder i Sundsvall. Direkt efter det kommer Alpina VM i Åre, innan mästerskapsvintern avslutas med Skidskytte-VM i Östersund.

Mittuniversitetet, som blev Riksidrottsuniversitet 1 juli 2018, har tecknat ett avtal med World Championships Region (WCR) som bland annat omfattar forskningsmedel på närmare en miljon kronor fördelat på fyra olika projekt. WCR 2019 är ett affärsnätverk för det regionala näringslivet tillsammans med offentlig sektor och organisationer och har som mål att bidra till tillväxt och utveckling i Jämtlands län före, under och efter tävlingarna.

Vintern 2019 är alltså landets – och världens – idrottsögon riktade mot vår region.

Vilka för- och nackdelar har respektive evenemang av konkurrensen? Vad betyder evenemangen för besöksnäring, varumärke och näringsliv i de olika värdstäderna? SM-veckans projektledare Mats Ågebrant, Alpina VM:s  Jan Andersson och skidskytte-VM:s Lisa Engman berättar om hur de ser på den stora idrottsfesten vi kan se fram emot i vår region i vinter.

Varmt välkomna……

.

 


Anmäl

Bokningen är stängd för detta evenemang.